Butcher-boys-bbq-logo-

BBQ, även känd som grillning, är en matlagningsmetod som innebär användning av direkt värme för att laga mat över öppen låga. Termen BBQ förknippas ofta med matlagning utomhus och är en populär sommaraktivitet för många familjer och vänner. Men BBQ kan också göras inomhus med användning av en spishäll eller ugn, men också så som vi gör via en offsetsmoker som vi byggt själva här i Skövde.

En av de mest populära typerna av BBQ är känd som “låg och långsam” tillagning, vilket innebär tillagning av kött vid låg temperatur under en lång tid. Denna metod används ofta för segare köttbitar som brisket eller fläsk, eftersom den låga värmen och långa tillagningstiden hjälper till att bryta ner bindväven och göra köttet mörare. Vi lagar alltså köttet upp till 16 timmar då vissa köttstycken kräver längre tillagning än andra. Detta gör då att köttet bara trillar av benet och är saftigt på en helt annan nivå än vad man vanligtvis är vad vid.

Short Ribs – Butcher Boys BBQ

En annan typ av BBQ är känd som “het och snabb” matlagning, vilket innebär att laga mat på hög värme under en kortare tid. Denna metod används ofta för mörare köttbitar som kyckling eller fisk, samt för grönsaker och frukter.

När det kommer till BBQ finns det många olika typer av utrustning som kan användas. En av de mest populära typerna av utrustning är kolgrillen, som använder kol som bränslekälla. Kolgrillar är kända för sin unika rökiga smak och används ofta av BBQ-entusiaster som vill uppnå en mer autentisk BBQ-smak.

En annan populär typ av grillutrustning är gasolgrillen, som använder propan eller naturgas som bränslekälla. Gasolgrillar är kända för sin bekvämlighet och användarvänlighet, eftersom de är lätta att tända och kan styras med ett vred.

Utöver typen av grill finns det många olika typer av tillbehör som kan användas för att förhöja BBQ-upplevelsen. Till exempel kan en kötttermometer användas för att säkerställa att köttet tillagas till önskad temperatur, medan en tråckelborste kan användas för att applicera såser eller marinader på köttet.

En av de viktigaste aspekterna av BBQ är valet av rätt typ av kött. Några populära typer av kött som ofta används för BBQ inkluderar nötkött, fläsk, kyckling och fisk. Varje köttsort har sin egen unika smak och konsistens och det är viktigt att välja rätt köttsort för önskat resultat.

När det kommer till marinader och såser har BBQ-entusiaster många alternativ att välja mellan. Några populära marinader inkluderar citron och ört, vitlök och ört och BBQ-sås. Såser kan användas för att tillföra smak och fukt till köttet och kan appliceras före, under eller efter tillagning.

Sammanfattningsvis är BBQ en matlagningsmetod som innebär användning av direkt värme för att laga mat över öppen låga. Det finns många olika typer av BBQ, såsom låg- och långsam tillagning och varm och snabb tillagning, och många olika typer av utrustning, såsom kolgrillar och gasolgrillar, kan användas. Tillbehör som kötttermometer och tråckelborste kan användas för att förbättra grillupplevelsen. Många olika typer av kött kan användas till BBQ, och marinader och såser kan användas för att ge köttet smak och fukt.

Sammantaget är BBQ inte bara en matlagningsstil, utan också en form av social samvaro och underhållning, där vänner och familj kan träffas för att njuta av utsökt mat och varandras sällskap. Oavsett om du föredrar låg och långsam eller varm och snabb tillagning, finns det inget som liknar smaken av mat tillagad över öppen låga. Så elda upp din grill och njut av en härlig grillstund med dina nära och kära.

Läs mer om våran restaurang i Skövde Butcher boys bbq eller kom förbi för käka riktig Amerikansk bbq. Kom som du är för vi är som vi är.